Vi ger dig tid att minnas

Vi ger dig tid och rum att sörja.

Vi finns med genom hela kedjan, från veterinärklinik till minnesstund. Vi ser till att alla delar sker på ett tryggt och hållbart sätt. Vi ger dig tid och rum för att sörja. Ett samtal, en näsduk. Rådgivning om du behöver.

Vi är själva djurägare och har vid flertalet tillfällen varit med om det ofrånkomliga. Vi vet att det är lika tungt att säga adjö till en ny vän som en trofast följeslagare. I sorgen har vi ofta funnit tröst i att veta att våra djur lever kvar, som en del av det naturliga kretsloppet. Vi erbjuder enskild kremering för alla djur, även hästar, så du kan alltid vara trygg med att det är ditt djur som återförs.

Vi tar hand om det praktiska så att du får lite extra kraft att ta hand om alla minnen – och bevara dem för framtiden.

➜ Vi lever och verkar nära naturen
➜ Vi drivs av att ta hand om djur och människor
➜ Vår anläggning är helt fossilfri
➜ Vi erbjuder enskild kremering för alla djur
➜ Vi håller dig uppdaterad via epost

 • Bokning av djurkremering

  Du har tre val om du vill att Djurum ska ta hand om kremeringen av ditt djur. Du kan kontakta oss direkt, och vi kan även hjälpa till med avlivning. Du kan gå via en av våra anslutna veterinärer. Eller så kan du be din veterinär att ta hjälp av oss.

 • Transport

  Sker avlivning hos veterinär hämtar vi djuret på veterinärkliniken i specialanpassade kylbilar. Vi har valt att köra miljöklassade fordon av högsta miljöklass: EUR 6.2. I väntan på kremering förvaras djuret i generösa kyl- och frysrum.

 • Minnesprodukter

  Inför djurkremering kan du välja urna och/eller vackra föremål som bevarar minnet av ditt djur, läs mer nedan.

 • Kremering

  Kremeringen sker i vår helt fossilfria anläggning i Jönköping och den energi som genereras blir fjärrvärme. Vid enskild kremering kremeras djuret i egen kammare och du kan alltid vara trygg att du får askan från ditt djur.

 • Återtag av aska

  Du väljer själv om du vill hämta urnan med askan efter ditt djur på veterinärkliniken eller direkt hos oss.

Minnesprodukter

För att bevara minnet av ditt djur har vi ett urval av speciella minnesprodukter.

Föremål som kapslar in tiden och låter ditt djur leva vidare hos dig. Petsinpeace gör unika glasskulpturer av askan från ditt djur. Quod är doftljus som låter livets låga brinna vidare. Urnbutiken och Vipla har flera vackra och personliga urnor att välja mellan. Givetvis kan vi hjälpa dig att välja.

Vila vackert i vår minneslund.

Minnen bevarar det liv som levts, även efter att vi tagit farväl. Minnen ger oss styrka när livet ska gå vidare. Vår minneslund blir en plats för stillsamhet, för eftertanke, för glädje och sorg. En plats där tiden stannar.

Vår minneslund kommer att vila vackert vid en vattenspegel i grönskande områden. Vi kommer även att skapa en virtuell minneslund för bilder och ord – där varje djur får rum att leva vidare efter döden.

Vanliga frågor

Vilka olika typer av djurkremering erbjuder Djurum?

Djur kremeras antingen enskilt, så kallad enskild kremering, eller gemensamt, samkremering.

Vad innebär enskild kremering?

Vid enskild djurkremering kremeras djur i en separat kremeringskammare.

Hur vet jag att det är mitt djurs aska som jag får tillbaka?

Vi garanterar att det är ditt djurs aska i urnan du får tillbaka vid enskild kremering. Vi jobbar med enskilda kremeringskammare, där ett djur i taget kremeras. Dessutom har alla djur ett unikt identifikationsnummer hos oss, Djurum-ID, vilket gör djuret spårbart.

Får jag sprida askan/gravsätta urnan med askan efter mitt djur var jag vill?

Det går bra att sprida askan eller gravsätta urnan med askan efter ditt djur var du vill. Askan klassas som helt steril och innebär inga risker för människor, andra djur eller miljön.

Är plastpåsen i urnan nedbrytbar?

Plastpåsen är urnan från Djurum är biologiskt nedbrytbar och kan alltså gravsättas tillsammans med urnan.

Kan jag välja vilken urna jag vill ha själv?

Djurum erbjuder en rad olika urnor. Det finns också möjlighet för djurägare att använda en egen urna.

Jag skulle vilja ha mitt djurs aska i ett smycke – erbjuder Djurum asksmycken?

Tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi olika minnesprodukter med djurs aska, t ex smycke, glasskulpturer med mera.

Samarbetar Djurum med några veterinärer?

Djurum samarbetar med ett antal veterinärer – och fler ansluter sig löpande.

Kan jag komma själv med mitt avlivade djur till Djurum?

Vi tar emot djur för kremering direkt på Djurum. Se vår webbplats för aktuella öppettider, och om du har frågor kring kremering är du välkommen att kontakta oss inför ditt besök.

Hur påverkar djurkremering miljön?

Djurums anläggning är helt fossilfri, vi använder biobränsle av raps och all värme återvinns och blir fjärrvärme i lokala fjärrvärmenätet. Det är vi ensamma om i Sverige.