Om Djurum

Vi tar hand om dig när du ska ta farväl av ditt husdjur.

Vi ger dig tid och rum för att sörja. Rådgivning om du behöver. Ett samtal, en näsduk, en extra hand på axeln. Vi finns här för dig, när du behöver oss.

Vi är själva djurmänniskor och har vid flertalet tillfällen varit med om det ofrånkomliga. Vi vet att det är lika tungt att säga adjö till en ny vän som en trofast följeslagare. I sorgen har vi ofta funnit tröst i att veta att våra djur lever kvar, som en del av det naturliga kretsloppet. Genom vinden som susar i trädens bladverk och gräset som växer grönt på ängarna, rötterna som gror i jorden – och de nya knoppar som slår ut varje vår.

Vi finns med genom hela kedjan, från veterinärbesök till minneslund. Vi ser till att alla delar sker på ett tryggt och hållbart sätt. Vi tar hand om det praktiska så att du får lite extra kraft att ta hand om alla minnen – och bevara dem för framtiden.

En naturlig del av livet.

Djur och natur är en del av vår vardag. Vi bor på en gård där djuren betar fritt i grönskande vidder. Miljö och hållbarhet är våra hjärtefrågor och det kommer att prägla hela vår verksamhet.

En kremeringsprocess kräver stor energiproduktion, vi säkerställer att ingen värme går till spillo utan återvinns och blir till ny energi. Hela vår anläggning kommer dessutom att vara fossilfri. Hör gärna av dig så berättar vi mer om vårt miljö- och hållbarhetsarbete.

Vila vackert i vår minneslund.

Minnen bevarar det liv som levts, även efter att vi tagit farväl. Minnen ger oss styrka när livet ska gå vidare. Vår minneslund blir en plats för stillsamhet, för eftertanke, för glädje och sorg. En plats där tiden stannar.

Vår minneslund kommer att vila vackert vid en vattenspegel i grönskande områden. Vi kommer även att skapa en virtuell minneslund för bilder och ord – där varje djur får rum att leva vidare efter döden.